Creatief met Fotografie

📷  Als fervent fotograaf neem ik de kinderen mee in de wereld van fotografie en kunst. 

Eerst neem ik de kinderen (bovenbouw) in vogelvlucht mee door de geschiedenis van fotografie. Ik wil ze kennis laten maken met de basisprincipes van fotografie, zoals compositie, belichting, en scherpstellen, en ik stimuleer hen om eigen creativiteit en persoonlijke stijl te ontwikkelen. We gaan aan de slag met telefoon 📱of tablet en misschien zelfs een eigen camera.

In mijn lessen gaan de kinderen aan de slag om een eigen unieke creativiteit te ontdekken! 

Ik begrijp dat kinderen van nature nieuwsgierig zijn en dat ze de wereld willen ontdekken en vastleggen. Als vakdocent fotografie ben ik er om ze te begeleiden en te inspireren bij deze ontdekkingstocht. Ik wil gebruik maken van fotografie als een middel om kinderen te helpen bij de ontwikkeling van hun observatie- en communicatievaardigheden. Ik moedig ze aan om aandacht te besteden aan details en om een eigen uniek perspectief te ontwikkelen. Beelden zeggen soms meer dan duizend woorden.

We kunnen oude kunst / portretten 🖼 nabootsen met hedendaagse materialen of een vertekend perspectief met link 📸 naar sociale media, maar we kunnen ook een miniatuur 🔎 setting maken en vastleggen. 

Altijd verrast door het resultaat

Tijdens en aan het einde van de les ben ik altijd weer verbaasd door de oneindige fantasie en creativiteit van de leerlingen. Vol trots laten ze foto’s en de ontwikkeling zien die ze hebben gemaakt. Hieronder een kleine impressie van de Fotografie kunst door leerlingen van regulier onderwijs.

De reis is de meest onderschatte fase van het creatieve proces

In mijn lesprogramma’s is er veel ruimte om de eigen vaardigheden te ontplooien, zo gaan de kinderen aan de slag met het ontdekken van een eigen unieke creativiteit.

Dit zegt Phebe over mijn lessen.

Dank u wel voor de geweldige fotografie workshops. Ik zou zeker nog meer over fotografie willen leren.

Groots in Miniaturen

Ander perspectief

Scroll naar boven