Creatief met Kunst

🎨 Als kunstenaar neem ik de kinderen mee op ontdekkingsreis naar de verhalen achter Kunst.

Samen gaan we op onderzoek naar het verhaal achter een kunstwerk, het leren kijken is ons eerst doel. In de presentatie maken de kinderen kennis met stromingen, vormen, oude en hedendaagse kunst. De leerlingen gaan in groepjes of individueel aan de slag. Zoals de zon de bloemen kleurt, zo kleurt de kunst het leven.

In mijn lessen gaan de kinderen op zoek naar het kunstverhaal en gaan op eigenwijze een kunstwerk maken!

In de kunstlessen hebben we vele opties aan materialen, maar voorkeur heeft papier, verf, stiften, kleurpotloden en liefst maken we ook gebruik van recycle materiaal. We gaan de uitdaging aan om eigen kunst te creëren, het verbeelden van een eigen verhaal gebaseerd op het thema is de opdracht.

Het verbeelden kan in een bepaalde kunstvorm of stroming zijn, maar denk ook aan verbeelden met een bepaalde materiaal keuze. Het kan een schilderij worden, een samenwerking, een geschreven tekening, een collage, of er wordt een half kunstwerk op eigenwijze afgemaakt.

Altijd verrast door het resultaat

Aan het einde van de les ben ik altijd weer verbaasd over de oneindige fantasie en creativiteit van de leerlingen. Vol trots laten ze hun werkstuk zien. Hieronder een kleine impressie van de Kunst gemaakt door leerlingen van regulier onderwijs en speciaal onderwijs.

De reis is de meest onderschatte fase van het creatieve proces

In mijn lesprogramma’s is er veel ruimte om de eigen vaardigheden te ontplooien, zo gaan de kinderen aan de slag met het ontdekken van een eigen unieke creativiteit.

Dit zegt Noah over mijn lessen.

Fijn dat u mij altijd zegt dat waar het net nog beter kan en ik vond de samenwerking opdracht super leuk.

Voorbeeld werken

Scroll naar boven