Creatief met Textiel

🪡 Als meester kleermaker neem ik de kinderen mee
in de wereld van textiel en kunst.

Voor we echt wat kunnen maken neem ik de leerlingen mee in de wereld van verschillende textielmaterialen, technieken en gereedschappen. Ik moedig ze aan om te experimenteren en een eigen stijl te ontdekken en verder te ontwikkelen. Zodra we dan aan de slag gaan met de schaar, naald en draad worden ook hun fijne motoriek, coördinatie en concentratie gestimuleerd.

In mijn lessen gaan de kinderen aan de slag om van recycle materiaal een Kunstigwerkstuk te maken!

In de les gaan de kinderen werken met recycle textiel, wat kun je ermee doen en hoe kun je komen tot een mooi, persoonlijk werkstuk. Verschillende verwerkingstechnieken, plakken, knopen, naaien met de hand of zelfs met de naaimachine worden toegepast. Om het kunst element breder te kunnen toepassen maken we ook gebruik van andere recycle materialen.

Bij een reeks lessen kunnen we stoffenkralen armbanden, handpoppen, telefoonhoesjes of tassen maken, maar denk ook aan ruimtelijke objecten en wandversieringen van textiel. In korte workshops werken we aan een schilderij collage of wollige lijntekening dit kan worden afgestemd op het school thema van de week.

Altijd verrast door het resultaat

Aan het einde van de les ben ik altijd weer verbaasd over de oneindige fantasie en creativiteit van de leerlingen. Vol trots laten ze hun werkstuk zien. Hieronder een kleine impressie van de Textiel en Kunst gemaakt door leerlingen van regulier onderwijs, speciaal onderwijs en BSO.

De reis is de meest onderschatte fase van het creatieve proces

In mijn lesprogramma’s is er veel ruimte om de eigen vaardigheden te ontplooien, zo gaan de kinderen aan de slag met het ontdekken van een eigen unieke creativiteit.

Dit zegt Stine over mijn lessen.

Dank u wel juf Saskia dat we zo’n mooi tasje hebben kunnen maken. Ik vind de mijne het allermooiste.

Voorbeeld werken

Scroll naar boven