Ontdek Kinder Talent

Waarom ben ik Creatief Vakdocent geworden?

Simpel eigenlijk, elk kind is creatief op wat voor manier dan ook en verdient de kans om dit te ervaren en te ontwikkelen. Het is geweldig om te zien hoe elk kind in het creatieve proces anders werkt. Het maakt mij blij en het inspireert mij om nog meer creatieve lessen te bedenken.

Tijdens mijn studie om kleermaker te worden blonk ik technisch uit, maar het creatieve deel onderdrukte ik en was vooral bezig met wat anderen van mij en alles vonden. Ik ben in de mode industrie gaan werken, maar heb mij laten verleiden om voor status te gaan in plaats van voor mijn eigen creatieve ik. Het resultaat, ik was niet happy, ik werd onzeker en kon alleen nog maar piekeren hoe ik kon voldoen aan de opgelegde verwachtingen.

Na grondig zelfonderzoek en mijzelf leren waarderen, kwam ik tot de conclusie dat elk kind baat heeft bij een positief zelfbeeld. Dit maakte mij helder dat ik met mijn ervaring, textielkennis en passie voor fotografie kan helpen om kinderen creatief te stimuleren. Ik ga graag met hen op ontdekkingsreis om samen te leren hoe je oplossingen kunt vinden met de inzet van eigen creativiteit.  

Ik geniet van elke les die ik geef, om de kinderen aan te moedigen, complimenten te maken, want in een creatief proces is in het beginsel alles goed. Ik word elke keer weer blij verrast hoe anders kinderen instructies kunnen interpreteren. Hoe ze ook mij weer laten zien dat het allemaal goed is.

Leuk om ook van mij te weten….

dat ik mijn koffie verkeerd drink en met mijn camera in de hand een gelukkig mens ben. Ik hou van verstilde beelden die een verhaal vertellen, ik bouw composities in mijn studio of kom ze tegen op diverse (wereldse) locaties. Kenmerkend in mijn foto’s is vergankelijkheid. Om inspiratie op te doen ben ik te vinden in musea, Kunstmuseum, Rijksmuseum, Voorlinden, maar ook het Zuiderzee museum.

Reizen vind ik fantastisch, naar familie en vrienden in Australië en Nieuw Zeeland, maar ook dichterbij huis in Nederland en Europa heb ik familie en vrienden wonen die ik graag bezoek.

Ik lees thrillers en fotografie vakliteratuur, maar ook boeken over kunsteducatie staan op mijn lijstje. Tot slot vind ik bakken van zoete lekkernijen op mijn eigen wijze ook heerlijk om te doen.

Scroll naar boven